nieuwsbrief tel mail linkedin youtube instagram twitter facebook
Fysio-physics
Bedrijfsfitness
Fysio-physics
Calibris
Loading images...
MM@TG
Vind-Fitness
bim_schild

Leefstijl- en preventiecentrum

Wist u dat Fit in Varsseveld als één van de eerste sport- en beweegcentra in Nederland en uw buurt de certificering `Fitvak Leefstijl- preventiecentrum` in de wacht heeft gesleept?

Bij ons kunt u sporten en bewegen als u (pre)diabetes of een andere chronische aandoening heeft, maar ook als u overgewicht heeft en onder begeleiding wilt afvallen. Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan sporten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht ook steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Dit doen ze alleen echter als ze ervan overtuigd zijn dat het betreffende fitnesscentrum de juiste zorg kan leveren en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

De certificering `Fitvak Leefstijl- preventiecentrum` is een kwaliteits-keurmerk en staat garant voor:

  • Geprotocolleerde begeleiding van mensen met (pre)diabetes, COPD en obesitas
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit de eerstelijnszorg
  • Onze trainers staan geregistreerd in het Fitned systeem
  • Getoetste protocollen en procedures t.a.v. de intake en het begeleiden van deelnemers aan sportactiviteiten
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation
  • Goede samenwerkingsverbanden met artsen, specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, gewichtsconsulenten en andere zorgaanbieders

Met deze nieuwe ontwikkeling in de fitnessbranche wordt opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt om de branche verder te professionaliseren. De preventiecentra onderscheiden zich met deze certificering als betrouwbare (gespreks)partner in de gezondheidszorg. Zij kunnen worden ingezet om mensen preventief te laten bewegen ter voorkoming van chronische aandoeningen.

Uit onderzoek is gebleken, dat bewegen volgens de `Schijf van 3` (de nieuwe beweegnorm volgens de WHO) de kans op meer dan 40 verschillende chronische aandoeningen met 30 tot 50% reduceert , waaronder obesitas, diabetes mellites type 2, hart- en vaatziektes, COPD, osteoporose en sommige vormen van kanker.

Uw gezondheid is het belangrijkste bezit dat u heeft.
Kies voor een gezonde leefstijl. Kies voor Fit in Varsseveld!

Header Preventiecentrum