nieuwsbrief tel mail linkedin youtube instagram twitter facebook
Fysio-physics
Bedrijfsfitness
Fysio-physics
Calibris
Loading images...
MM@TG
Vind-Fitness
bim_schild

Niet aangeboren hersenletsel

Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is sporten vaak erg lastig omdat er teveel drempels zijn (drukte, veel prikkels). Dat is jammer omdat beweging voor deze doelgroep juist zo belangrijk is. Beweging is een cruciaal middel om lichamelijke en cognitieve problemen aan te pakken. Sporten in een reguliere sportschool is daarom vaak niet mogelijk voor mensen met hersenletsel. Rustige ruimtes en instructeurs die over de juiste deskundige kwalificaties beschikken zijn noodzakelijke ingrediënten voor deze sporters.

Meet-me-@the-gym-dia-1024x512

Edwin van der Sar foundation

Daarom hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineen geslagen om het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken voor deze doelgroep. In 2013 is het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting van start is gegaan en sinds 29 november 2014 hebben ook wij het keurmerk Hersenletsel behaald. Dit keurmerk biedt mensen met niet aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland.

Wij bieden een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, waar persoonlijke aandacht centraal staat en deskundige begeleiding op maat. Wij willen er alles aan doen om de doelgroep ook daadwerkelijk in huis te krijgen, hen te motiveren om meer te gaan bewegen. Sporten waarbij persoonlijke aandacht en plezier centraal staat, in een rustige en prikkelarme en huiselijke sfeer. Op deze mnaier willen wij ook voor mensen met NAH sporten weer vanzelfsprekend maken…

Wij gaan we een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes, obesitas en hersenletsel veilig en effectief te begeleiden en te trainen. De instructeurs zijn na een intensieve training opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. Het project voorziet verder in een jaarlijkse bijscholing van de instructeurs. Onze beweegdeskundigen NAH zijn geregistreerd op fitned.nl: een internationaal kwaliteitsregister.

Uitreiking certificaten FIt!vak

Fit!vak Preventiecentrum/FITNED is een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld door Fit!vak en garandeert in ieder geval:

  • Geprotocolleerde begeleiding van klanten met NAH door speciaal opgeleide bewegingsdeskundigen binnen het project Meet @ The Gym, ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation.
  • Beweegdeskundigen zijn terug te vinden in het internationale kwaliteitsregister Fitned. Het niveau is 4+.
  • De manier van begeleiden op basis van het ziektebeeld is getoetst door branchevereniging Fit!vak.
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit eerstelijnszorg, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten en fysiotherapeuten.
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation.

Heeft u interesse? U kunt direct bij ons terecht! Bel ons op telefoonnummer 0315-230 030 of vul onderstaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.