nieuwsbrief tel mail linkedin youtube instagram twitter facebook
Fysio-physics
Bedrijfsfitness
Fysio-physics
Calibris
Loading images...
MM@TG
Vind-Fitness
bim_schild

Obesitas

Heb je overgewicht? Dan is dit programma voor jou! Waarschijnlijk heb je al vele pogingen gedaan om af te vallen met steeds hetzelfde resultaat: teleurstelling en frustratie. Het zal je misschien verbazen maar streng lijnen is NIET de oplossing bij overgewicht en obesitas.

Natuurlijk wil je graag afvallen, maar door streng lijnen raakt je stofwisseling ontregelt, waardoor afvallen moeilijk wordt. Daarom hebben we een andere aanpak die echt je leven zal veranderen. We kijken niet (alleen) naar je gewicht maar naar je totale leefstijl. Je gaat je lijf leren kennen en begrijpen waarom je lichaam anders reageert dan bij mensen zonder overgewicht. Vervolgens pakken we het probleem bij de wortel aan waardoor je een blijvend resultaat krijgt en niet gaat ‘jo-jo-en’. De mensen die de cursus reeds gevolgd hebben, vonden het vooral fijn dat het programma in groepsverband plaatsvindt. Hierdoor voelden zij zich sterker en ‘gedragen’ door de groep.

obesitas

Je hoeft echt niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen. Integendeel. De cursus is voor iedereen, jong en oud, met overgewicht en een BMI van 30 en hoger.

Waarom heb je speciale begeleiding nodig?

‘Dikke mensen’ met een BMI van 30 of hoger, reageren anders op voeding en training dan dunne mensen. Daarom heb je speciale begeleiding nodig. Mensen met obesitas krijgen vaak niet de juiste begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven of het advies om meer te bewegen en minder te eten. Maar onderzoek toont aan dat dit op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen moeten vaak steeds meer medicatie gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Om echt iets te bereiken is een gericht leefstijlprogramma nodig met strakke en gerichte begeleiding.

Heeft u interesse? U kunt direct bij ons terecht! Bel ons op telefoonnummer 0315-230 030 of vul onderstaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.